Stručno usavršavanje u Francuskoj

Akademija “Gastronomicom” bila je pravi izbor!

Entremet myrtille-vanille.jpg

Francuska Internacionalna kuvarska akademija “Gastronomicom” ove godine poželjela je dobrodošlicu i kuvarima restorana Dukley Beach Lounge.

U gradiću Agde na jugu Francuske, šef kuhinje Dušan Lazor i su-šef Radomir Odadžić proveli su mjesec dana na stručnom usavršavanju u oblastima kuvarstva, poslastičastva i pekarstva.

Akademija “Gastronomicom” poznata je po izuzetnim profesorima i odličnim uslovima za učenje i praktičan rad, a utisak je taj da je za naše kuvare ovo bilo jedno posebno iskustvo.

“Kao prestižna akademija Francuske kuhinje, “Gastronomicom” pruža fenomenalne mogućnosti za usavršavanje.

Mojih petnaest godina iskustva i rada bile su posvjećene uglavnom kuvarstvu, a ovaj kurs mi je pomogao da obuhvatim još dvije veoma značajne oblasti – pekarstvo i poslastičarstvo.

Profesori Pol Bertholet (poslastičarstvo) i Samuel Breux (kuvarstvo) otkrili su nam neke male kuvarske tajne, strpljivo odgovarali na sva naša pitanja i sa nama podijelili ne samo svoje znanje, već i lično iskustvo.

Zapravo, dobili smo mnogo više od onoga što školski program obuhvata – donijeli smo praktično znanje koje ćemo i te kako moći da primjenimo, i upoznali divne nove ljude.

Iskustvo za mene značajno u svakom smislu.

Hvala svima!”

Dušan Lazor,

Šef kuhunje restorana Dukley Beach Lounge

Rasa.jpg

“Divni ljudi, fenomenalna atmosfera, organizacija… Oduševljen sam cijelim konceptom.

Sve je objašnjeno do detalja i sve podređeno tome da se sa Akademije ponese što više primjenljivog, praktičnog znanja.

U svakom trenutku, ovaj tim raspolaže najraznovrsnijim i najkvalitetnijim namirnicama. Poštovanje koje Francuzi iskazuju prema hrani, od pripreme do dekoracije, definitivno je za divljenje.

Stekli smo prave prijatelje i donijeli veliko znanje.

Akademija “Gastronomicom” bila je pravi izbor!

Hvala cijelom timu! 😊“

Raša Odadžić,

Su-šef kuhunje restorana Dukley Beach Lounge

STRATEX MANAGEMENT

STRATEX, 2, Boreti, Budva, Черногория